HOEVE IN HET
STERREBOS

Empe - Gelderland

MINI-BOERDERIJTJE 'RESI'

STELTENBERG 'BERNARD'

BEKIJK TARIEVEN EN BESCHIKBAARHEID

Bekijk de tarieven en beschikbaarheid van ‘Resi’ en ‘Bernard’ door op de desbetreffende button te klikken. Vervolgens kunt u via mail of telefoon reserveren.

Over

HOEVE IN HET STERREBOS

Nieuw geopend in oktober 2021!

Op een van de mooiste plekjes in Nederland, iets ten westen van Zutphen, aan de rand van de Achterhoek, vindt u ‘Hoeve in het Sterrebos’. Een bijzondere B&B / Eco-logies gelegen op een klein landgoed met een wijngaard.

De natuur is voelbaar, de stilte is oorverdovend. Het enige wat u ’s nachts hoort is de roep van de bosuil, het enige wat u ’s nachts ziet zijn de ontelbare sterren.

Via een stil weggetje belandt u op het bijzondere terrein van Hoeve in het Sterrebos. U rijdt over het knisperende pad en maakt direct kennis met de drie bijzondere schapen. Ze kijken u een tikje argwanend maar heel nieuwsgierig aan, waarna ze weer rustig verder kauwen. Verderop ziet u de wijngaard, het voelt als Frankrijk in Nederland. Een weids uitzicht op bomen en de poel doen u even de adem benemen. Wat een bijzondere plek!

Vanaf het landgoed fietst u direct langs slingerende weggetjes door het bos of langs de velden. Liever wandelen? In de directe omgeving zijn bospaden, rustige weggetjes of loopt u bijvoorbeeld in het prachtige natuurgebied, de Empese en Tondese heide.

Zutphen is een knus stadje met ontelbare terrasjes en nog veel authentieke kleine winkels, u fietst er zo naartoe.

Op het erf ziet u onze unieke Eco-logies. In 2021 zijn de hooibergschuur en het bakhuis op duurzame wijze geschikt gemaakt voor een luxe weekendje weg of vakantie. 

BERNARD EN RESI

Hoeve in het Sterrebos bestaat uit twee mogelijkheden voor logies (met optioneel ontbijt): De duurzaam verbouwde Steltenberg, van oorsprong de hooischuur, waar vier personen in kunnen slapen, en het eveneens duurzaam verbouwde ‘bakhuis’ voor twee personen, een klein Frans aandoend mini-boerderijtje. We hebben de namen Bernard en Resi aan de huisjes gegeven. De namen passen bij de huisjes maar hebben ook een achtergrond: de vorige bewoners heten zo. Zij hebben het kleine landgoed prachtig ingericht en de wijngaard met liefde aangelegd, daarom vonden we het leuk om de huisjes naar hen te vernoemen. 

BERNARD

4 pers.

De Steltenberg heet Bernard en is een stoere robuuste lodge met alle luxe die u nodig heeft voor een comfortabel verblijf. Houten betimmering, een natuurstenen wand en leemstuc geven een fris buitengevoel, ’s zomers koel en ’s winters warm.

Er zijn twee slaapkamers met elk een eigen luxe badkamer. Een van de badkamers heeft een heerlijk vrijstaand ligbad. Beide badkamers hebben een fijne inloopdouche met regendouche. De slaapkamers zijn ruim en hebben uitnodigende bedden.

In de gezellige woonkamer vindt u alles wat u nodig heeft. Met openslaande deuren en een grote glazen schuifpui komt buiten naar binnen.

RESI

2 pers.

Resi is het mini-boerderijtje, een kleine Frans aandoende ‘residence’. Een rietgedekt huisje met een mediterrane sfeer tegenover de wijngaard.

In dit kleine gezellige huisje slaap je op de vide en heb je beneden de leefruimte. Een groot zonnig terras met veel privacy maakt het plaatje compleet.

 

Resi kan vanaf 25 oktober 2021 geboekt worden. 

DUURZAAM TOT IN DE PUNTJES

Beide gebouwen zijn volledig bio-based verbouwd. Wij vinden het belangrijk om onze gasten een gezond binnenklimaat te bieden en willen ons steentje bijdragen aan een beter milieu. De huisjes worden verwarmd door warmtepompen met vloerverwarming en zijn met biologische materialen geïsoleerd. Het leemstucwerk zorgt voor een optimale vochtregulatie. Voor elektrische auto’s is er een laadpaal. Indien gewenst kan uw gastheer Peter u nog veel meer over onze aanpak bij de verbouwing vertellen. 

WIE ZIJN WIJ

Al langere tijd speelden wij, Peter Ludden (60) en Inge Smid (57) met de gedachte om een soort ‘ik vertrek’ te gaan doen, we wilden het roer drastisch omgooien. Het drukke leven in het midden van Nederland trok ons niet meer. De kinderen waren de deur uit, dus wat hield ons nog tegen? Meer in de natuur leven was ons doel. Begin 2020 startten we onze zoektocht. We zochten niet buiten ons eigen prachtige land maar juist naar het perfecte plekje binnen Nederland. Met ‘Hoeve in het Sterrebos’ hebben we dit gevonden. Vanaf dag één waren we ervan overtuigd: dit plekje heeft alles voor de rustzoeker, natuurliefhebber en levensgenieter, daarnaast konden we er twee bijgebouwen als B&B / Eco-logies inrichten. De wijngaard was een cadeautje! Samen met onze hond Yuna hebben we de stap genomen en zijn we vertrokken.

NATUUR
RUST EN LUXE

De rust en natuur waren ruimschoots aanwezig, voor de luxe hebben wij gezorgd. Rigoureus hebben we beide gebouwen aangepakt, waarbij we vooral op duurzaamheid, kwaliteit en luxe hebben gelet. Bij elke kamer is een eigen goed ingerichte badkamer, er zijn zachte handdoeken, heerlijke bedden, er is ruimte en sfeer.

Bij de huisjes zijn meerdere terrassen, maar we vinden het vooral leuk als onze gasten hun eigen plekje zoeken. Er staan leenstoelen, lekkere ligstoelen die u overal op het terrein kunt neerzetten. U neemt uw boekje mee en zoekt uw eigen perfecte plekje om heerlijk van de rust te genieten. De vogels fluiten, de kikkers kwaken. Tegen de avond kunt u met een beetje geluk zelfs nog een ree spotten.

HET LANDGOED

Hoeve in het Sterrebos bevindt zich midden in het grotere landgoed van Stichting Landgoed Sterrebos. Het is 1,3 hectare groot en heeft zelf ook een NSW (landgoed) status. Aan de voorkant is de schapenweide met oude fruitbomen waar de drie Clun Forest schapen wonen. Vanuit het grote raam in Bernard kijkt u uit op hun rietgedekte stalletje. Ze zullen regelmatig bij u naar binnen kijken, want nieuwsgierig, dat zijn ze! Naast het omheinde weiland van de schapen zijn nog fijne hoekjes om te zitten onder de fruitbomen. De hobby wijngaard met 250 stokken bevindt zich op het achterste gedeelte, vanuit Resi kijkt u hier op uit. Het geeft echt het gevoel alsof u zich in een zuidelijk land bevindt. Dan is er nog een grote poel waar het in het voorjaar een behoorlijk gekwaak kan zijn. We zijn er trots op dat de zeldzame knoflookpad ieder jaar weer terugkomt naar de poel. Ook de kamsalamander zien we regelmatig zwemmen. Nee, we overdrijven niet als we zeggen dat ons minilandgoedje een stukje paradijs op aarde is!

DE FINSE KOTA

De Finse Kota is een klein zeshoekig huisje met in het midden een open haard. De banken eromheen met schapenvellen geven u het gevoel daadwerkelijk in Finland te zijn. Heerlijk na een herfstwandeling.

U kunt de kota voor uzelf afhuren, u krijgt dan een flink houtpakket voor enkele uren. 

DE WIJNGAARD

De wijngaard is door onze voorgangers met veel liefde aangeplant. Vier soorten druiven, geschikt voor het Nederlandse klimaat, geven ook dit jaar een behoorlijke oogst. Voor ons is 2021 de vuurdoop, we gaan in de wijnmakerij voor het eerst zelf wijn maken. Of het lekker wordt, is op dit moment voor ons ook nog een vraag. We zijn benieuwd!

VOEL JE THUIS

Het terrein is geheel vrij toegankelijk voor onze gasten. Alleen het terras bij de wijnmakerij en bij ons eigen huis zijn privé. We vinden het leuk als gasten het terrein ontdekken en zelf een lekker plekje zoeken. Daarvoor bieden we leenstoelen aan, lekkere relaxstoelen die u kunt zetten waar u wilt.

We nodigen u ook van harte uit om op het terras bij de kota in het late middagzonnetje op de loungebank neer te ploffen. De terrassen bij beide huisjes bieden optimale privacy en zijn eveneens voorzien van lekkere stoelen. 

EN VERDER...

Ons mooie landgoedje is door haar ligging een ideale basis om nog veel te ontdekken in de omgeving. Op fietsafstand vindt u de Hanzesteden Zutphen, Deventer en Doesburg en natuurgebieden zoals de Empese en Tondense heide, de Veluwezoom, landgoederen zoals Voorstonden en Beekzicht. Vergeet ook Bussloo niet, waar u kunt golfen, zwemmen wandelen of heerlijk relaxen in het wellnesscentrum.  De fietsmogelijkheden zijn onbeperkt, knooppunten zijn heel dichtbij, en ook voor de wandelaars is er genoeg uitdaging. Het coulisselandschap zorgt voor veel afwisseling. Achter elke bocht zit een verrassing. Maar ook bij de IJssel kunt u prachtig wandelen of fietsen met een weids uitzicht op de IJssel en haar uiterwaarden.

In de huisjes is veel informatie aanwezig, maar onderstaand alvast wat ideeën..

CONTACT

Plagweg 9
7399 RL
Empe
+31 (0)6 51 7017 90

LOCATIE